W dniu 3 grudnia 2021 r. dwie uczennice technikum żywienia i usług gastronomicznych - Julia Bujak i Oliwia Zych - jako reprezentantki naszej szkoły, zmagały się z niełatwym testem w ramach eliminacji okręgowych XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w CKZiU w Gliwicach, gdzie już od kilkunastu lat odbywa się II etap Olimpiady dla uczniów szkół średnich z całego województwa śląskiego.
Dziewczyny włożyły dużo pracy w przygotowania, zakończyły ten etap zadowolone, z optymizmem czekamy zatem na wyniki. Sam już udział w olimpiadzie daje uczniom możliwość pobudzenia i rozwijania zainteresowań problemami żywienia i żywności, podniesienia poziomu ich wiedzy w tym zakresie i w końcu konfrontacji możliwości i osiągnięć uczniów różnych szkół.
Zachęcamy wszystkich uczniów do rywalizacji na wiedzę i umiejętności, także z innych dziedzin. Uczennicom towarzyszyła ich nauczycielka chemii i przedmiotów zawodowych - Kamila Bogacz-Bugaj.